Sambukina rossé
Sambukina parens
Sambukina nature
Sambukina derelicta
El relat dels Apicultors
Tot un transsecte cap a l’interior de l’arna:

Sambukina auri és una hidromel seca, provinent de la  fermentació d’una recepta de flors d’Estaca Daurada. Té una bombolla contínua i fina. Molt agradable en boca : Consistent i de llarg record a nèctar. Al nas sobresurt l'olor de mel amb notes florals de la seva composició.


La mel emprada per elaborar Sambukina auri ha estat collida a les muntanyes ripolleses. És una mel milflors amb un caràcter auster, però molt profund.
Cremosos Làctics: Nata, Ricotta, Mascarpone. Milfulls. Fruits Secs. Bacallà. Llegums.
Idees per acompanyar:
Sambukina auri
Sambukina imperium

Sambukina imperium

El relat de la Supèrbia
Sambukina imperium és un escumós natural de la emperadriu dels jardins d’occident: la rosa.
 
La Sèrie  imperium 2018,  s’engloba dins de la horitzontalitat del relat,  el gust i la olor són  literalment el de una llaminadura de maduixa. Molta dolçor i baix contingut alcohòlic.

 

Idees per acompanyar:

 

Refrigeri, Xocolata Negra, Curri, Picants.
Sambukina estivalis

Sambukina estivalis

El Relat de l'Estiu a la Garrotxa
Què hi ha més estiuenc que una becaina a l’ombra d’una figuera? O d’una noguera...?
 
Sambukina estivalis és una hidromel dolça provinent  de la fermentació d’una recepta de Figues i Nous verdes.
 
És un escumós molt honest, tant al nas com en boca hi trobes la Figuera i les Nous verdes.  Dolcet amb un puntet d’amargor que el fa  addictiu. Bombolleta molt discreta i efímera.
Idees per acompanyar:
 Peus de Porc, Reduccions de vi, Carns vermelles brasejades, Gamoneu.

Sambukina auri

Vermuteig. Garoines, Cabra de Mar, Peix de Roca, Marisc. Idiazabal. Truita de Patates. Bolets.
Idees per acompanyar:
Sambukina derelicta ens parla dels masos abandonats, i de les plantes altre hora útils als seus habitants que resisteixen esperant que algú  hi torni a habitar.
 
Sambukina derelicta és una sidra escumosa elaborada amb pomeres abandonades de la Garrotxa i  aromatitzada amb les flors que les acompanyen en l’abandonament. De color magmàtic com el subsòl del que neix. En nas té una sortida cítrica potent i la olor característica de les sidres del Cantàbric que es desplega àmpliament. En boca finalitza molt ràpidament, sidra amb tocs  anisats  i un final salí que crida a tornar a beure.
El relat dels Abandonats.

Sambukina derelicta

Sambukina parens

Idees per acompanyar:
Carn de caça, Carbassa, Garrinet, Coca de Recapte, Sancks salats
El Relat del Capvespre Mediterrani
“Hi ha un instant, en els dies d’estiu en la terra que ens va veure néixer, en que la terra, farta d’aguantar l’últim raig de sol inclement, exhala alleugerida les fragàncies ocultes entremig del fenassar”.


Sambukina parens és una hidromel seca, provinent de la fermentació d’una recepta de flors de Lavanda . De color groc ataronjat, bombolla discreta i fina. Al nas: olors balsàmiques que recorden a les botigues dels apotecaris .Molt aromàtic en boca: apareixen  farigola, lavanda i matisos d’alfàbrega així com de pela de taronja amargant .Rotund, mediterrani i de llarg record a fenassar.
Idees per acompanyar:
Aperitiu. Amanides. Cireres, Maduixes. Romesco, Allcremat. CheeseCake, Afuega’l Pitu. Formatge de Cabra amb Fruits Vermells
Inspirada en el poble mariner, on es cuina el xató, l’allcremat, els romescos, el bull de tonyina... receptes en les que fa presència la nyora de color vermell. I és clar, per maridar amb aquests plats tant contundents ens calia una acidesa, que difícilment podíem aconseguir únicament amb flors.


Sambukina rossé és un escumós, provinent de la fermentació d’una recepta de fruites del bosc, de color robí, escuma incipient però efímera, bombolla lleugera. Molt refrescant en boca, acidesa alta. Al nas sobresurten olors afruitats i macerats.

Sambukina rossé

El relat de la Cuina del Peix.
Refrigeri, Apertiu, Carns blanques de corral, Foié, Figues, Esbergínies, Mango, Litxi.
El relat de la primavera a la Garrotxa

Sambukina nature

Sambukina nature ens parla de la primavera a la Garrotxa dels masos i els seus camins, envoltats de Saücs que emplenen tots el racons amb la seva olor, una planta que sempre ha tingut molts usos, culinaris, medicinals, etnològics... i  hi ha estat molt present.

Sambukina nature és un escumós, provinent de la fermentació d’una recepta de flors de Saüc, de color groc pàl·lid amb notes verdes, bombolla contínua i fina. Molt agradable en boca: Fresc, dolç i de llarg record floral. Bona concordança entre l'aroma i el seu sabor. Al nas: Sobresurt l'olor a Saüc amb notes cítriques.
Idees per acompanyar: